Найденов: Знам кой окраде българската гора

22.02.2012 18:13 0 | Прочетена (2479)

 

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса. Решението е половината да се предлага на борсата, а останалата част - чрез търгове.

Това каза на извънредна пресконференция днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, след като се срещна с представители на дървопреработвателния бранш, които не подкрепят днешния протест на колегите си, който се проведе пред МС. На срещата с министъра са били поканени и протестиращите, но те отказали да участват в нея.

Според представените от Найденов резултати от първата сесия на Софийската стокова борса, са реализирани 158 000 куб. м. дървесина.

По повод обвиненията, отправени от БСП по-рано днес, министърът заяви пред news.bg: „Като говори БСП за гори, първото, което хрумва на нормалния човек, е заменка.

Те нямат моралното право, защото заради техните безобразия и безчинства в горите, заради това, което направиха, ние в момента водим дело с Европейската комисия и сме заплашени от санкции за стотици милиони."

"Имаме много къса памет - тези хубавци, тези крадци, които откраднаха българската гора чрез заменки, те да ми говорят за гора.

Щели да ме плашат, да ме съдят за обида. Няма обида, тях обществото ги посочи. Те заменките ги направиха пред очите на обществото и ние да го забравим и те да обясняват, че нещо в гората...", възмути се земеделският министър.

„Виждате на кои искат най-много оставките. И високите дървета обаче ги брулят", коментира още Найденов. По думите му рейтингът на съответния министър е пропорционален на исканията за оставки.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |