$1 млрд. ще спечелят канадците от екогеноцида в Крумовград

15.02.2012 15:24 1 | Прочетена (2438)



Милиард долара са залежите от злато, които канадците от Дънди ще извядат от българската земя при Крумовград с концесията, за която плащат само 22,7 милиона в зелено, уточнява във връзка с вчерашна публикация на econews вестник Стандарт.
Освен хазната, жертва на техния апетит ще бъде и българската природа - планината Родопи и 2 зони, защитени от Натура 2000.
Защитени, ама само на хартия. заедно с предвидените инвестиции в бизнеса си Дънди ще похарчи на Ада тепе четвърт милиард в долари, но ще си върне четри пъти повече.

Инвестицията ще се избие само за 3,3 години, когато нормалния срок, който се предвижда за европейска държава, която държи на себе си е 10 години.

Най-интересното е, че на терена на бъдещия добив - огромна площ от най-малко 19 кв. км, попадат хижи и дори къщи. На по-малко от два километра от унищожителната за природата мина е самият Крумовград, чиито жители и особено децата със сигурност ще трябва да се разделят не само с въздуха, но и със здравето си.
Къде са Зелените на Иво Прокопиев, питаме още веднъж ние? Къде е властта, която позволява плячкосване на зеленото богатство на България - последното, което ни остана?!

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |