2 години не дават пари за диги, канали и речни корита

14.02.2012 14:39 0 | Прочетена (1667)

Лъсна пореден виновник за наводненията в селата Бисер и Иваново от разлелия се тамошен язовир – трагедия, която с топенето на снеговете заплашва цяла България.

В страната, където и в която никой не обяснява как е възможно да изникват нови нерегламентирани изкуствени водни басейни, има още по-голям скандал.

Във вчерашния си брой в. Сега разкрива, че от 2 години е спряно финансирането за поддържането на дигите, за отводнителни канали и за корекции на речни корита. Тези жизненоважни и убийствени съоръжения просто не са попаднали в бюджета.

Въпреки алармирането от страна на депутата от ДПС Петя Раева, бивш зам.-министър в МРРБ и бивш шеф на Напоителни системи, пари не са дадени и мерки не са взети.

Подкрепя я хидроинженерът и общински съветник от ДСБ в София Грети Стефанова. Според нея в обремененото с хиляди язовири дружество.


“Тези работи се учат 5 години в УАСГ, не може да се управлява от човек, който не е ясно дали има и средно образование”, заяви пред НБТ съветничката, визирайки нашумелия шеф на Напоителни системи Георги Харизанов, който със сигурност няма висше образование. На всичкото отгоре са закрити и 22 клона на дружеството, чиято липса вече взе човешки жертви.

“Случаят с Иваново не е бедствие, а престъпление”, категорична е инж. Грети Стефанова. Тя изказа и още едно предупреждение: идват страшни зарази заради недренирани хвостохранилища.

Освен това тя каза, че няма никакво оправдание за лутането на властите при изясняването кой за какво отговаря.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |