Вирус мори кучета в общински приют

06.02.2012 16:39 0 | Прочетена (1494)

Смъртоносен вирус атакува кучетата в приюта в близкото до София село Сеславци. Всяка седмица доброволци откриват там умиращи животни.  

Направени изследвания доказват, че кучетата са покосени от "паровирус" или "коронавирус", които разкъсват вътрешностите им.

Доброволците настояват за закриването на приюта. Директорът на “Екоравновесие” Илян Кърджев  твърди, че в Сеславци  проблем няма. Друго обаче установи  екип на БНТ София на място.

Студени помещения, смъртоносни зарази, влага и липса на свеж въздух. Такива са условията в приюта в Сеславци. Кучетата там почти не се движат, поливани са ежедневно с ледена вода, дори при минусови температури напоследък.  

Ирина Николова, член координатор сдружение в помощ за животните “ДАРА”: -
Населението не желае бездомни кучета и затова се обаждат и казват, че са ги ухапали, а това са кучета, които ближат ръце.

Това кученце е от Младост 3 и е набедено за агресивно. Тези животни престояват тук по 3-4 месеца и предимно се разболяват от паровирус или коронавирус. Това куче видимо вече е болно."

Зоя Илиева е доброволка в приюта, идва почти всеки ден.  Благодарение на нейната загриженост много кучета са спасени и осиновени. Само днес от приюта са извадени 9.

Зоя Илиева , координатор сдружение в помощ за животните “ДАРА”:
- Абсолютно пълно безхаберие. Имах конкретен случай. Аз идвам тук и намирам животинката умряла.

При съмнения за болест служителите не сигнализират навреме и така заразата се разнася, твърдят от сдружението в помощ на животните.

Зоя Илиева , координатор сдружение в помощ за животните “ДАРА”:
- Че има инфекция, има... като казва, че не бил сигурен, че са истински.

Началникът на общинската фирма „Екоравновесие” г-н Кърджев отказа коментар, защото според него няма причина за притеснение.

Утре над 10 неправителсвени организации ще дадат пресконференция на тема  Филмът на ужасите в общинския приют в кв. Сеславци продължава за сметка на милиони левове от столичани.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |