Дадоха тайна концесия за златодобив с радиус 100 км без ОВОС

03.02.2012 14:12 0 | Прочетена (3452)

Невероятен екологичен скандал се разрази след публикация на списание ТЕМА. Оказва се, че правителството е дало тайно, без оценка за въздействие върху околната среда, поредна концесия за златодобив.

При това я е дало на 28-годишно момче от обръча на мормоните. Към тази секта принадлежат немалко американски политици, включително водещият кандидат за президентския пост на изборите наесен Мит Ромни. Става въпрос за разрешение за проучване и добив на злато и сребро в "района Горна, Долна Дикания и Мечкул".

Стряскащото в случая е, че Горна и Долна Диканя са на стотина километра от Мечкул, което се намира недалеч от Симитли. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, както се казва. Концесията е дадена на 7 октомври миналата година, когато не е имало и дйстващи общински съвети, които да се възпротивят на безжалостното бъдещо унижощаване на околната среда.

Чрез сондажите със сигурност ще бъде отровен съседния до концесията язовир, който снабдява не само Радомир и Перник с вода, но и плодородното поле за напояване.

Правителството не обелва дума по тази тема. Както и за концесиите за унищожителен за природата златодобив в Брезник, Трън, Ракитово, нито за скандалните фалшификации в интерес на концесионера при Крумовград.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |