Седем мъртви делфина в Бургаско

Свързани новини

23.04.2013 14:39 0 | Прочетена (2930)

Седем мъртви делфина са открити в Бургаско от началото на месеца досега. Труповете на бозайниците са намерени в Поморие, бургаския квартал Сарафово, Несебър, Обзор и Бургас. Последният случай е от предната седмица, на Северната плажна ивица.

Намерените трупове са и от трите вида, които се срещат в Черно море. Пет са афали, които са и най-едрите екземпляри - около 2 м дължина.

Освен афалата, другите видове в Черно море са обикновеният делфин и муткурът или морската свиня, която е на-дребният представител, достига 1-1.4 м и няма издължена муцуна.
Първият случай на мъртъв делфин е регистриран през февруари в Стария Несебър. През март е намерен още един мъртъв бозайник в Слънчев бряг. През април зачестяват случаите на открити тела на мъртви делфини. До момента през април са открити 7 тела на делфини

От РИОСОВ - Бургас не могат да коментират причина за смъртта на животните, тъй като те са били в напреднал стадий на разлагане. Законът за биологичното разнообразие предвижда в случаите на намерени мъртви екземпляри от защитени видове те да бъдат оставяни на място, но в някои случаи се прави изключение, когато става въпрос за често посещавани места, обясни Калъчева.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |