Царева махала зарината от незаконно сметище

Свързани новини

07.02.2013 15:49 0 | Прочетена (3070)

Вече повече от пет години коли и камиони продължават да изхвърлят боклук,  обособявайки незаконно сметище, намиращо се в Царева махала на двеста метра от спирката на автобус 69.
Царева махала е в границите на Природен парк Витоша и наличието на подобно сметище е грубо нарушение на законовите норми за съхраняване на битовите и промишлени отпадъци.
„Сметището е буквално до планинската пътека, водеща към връх Буките, а след това и към Черни връх. В едно дере системно се изхвърлят хартиени отпадъци, строителни материали, пластмасови опаковки и какви ли не боклуци.“ сподели  Мартин Христов, които притежава вила в Царева махала.
По думите му той е виждал как камиони ГАЗ се качват нагоре по пътеката, за да изхвърлят боклуци на сметището. Според Христов проблемът е от компетенцията на Природен парк Витоша и може да бъде овладян, ако в началото на пътеката бъде поставена бариера или се отлеят бетонни конструкции, които да спират колите и камионите изхвърлящи боклук.
Още през ноември 2007г. Христов е сезирал управата на Природен парк Витоша. Те дошли на проверка, но заявили, че бариера не може да бъде поставена. В същото време оттогава до сега никой не е идвал да разчиства нелегалното сметище, нито е потърсил отговорност от закононарушителите. Този случай е поредното нарушение, за което нито контролните органи в Природен парк Витоша, нито министерството, ръководено от Нона Караджова, вземат необходимите мерки, а именно те са длъжни да направят това.

автор: Владислав Христов

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |