Две нарушения разбуниха духовете в Несебър

Свързани новини

04.02.2013 15:00 0 | Прочетена (1858)

Политически клуб “Екогласност” изпрати сигнални записки до Районна прокуратура гр. Несебър, за две нагли нарушения на устройствените планове.

Първото нарушение се отнася до ваканционните селища „Съни Дей“ край с. Трънково. С констативен портокол 31/23.06-.2010г. на община Несебър се установява, че апартаментите във ваканционните селища „Съни Дей“ 4,5, 6 край с. Трънково, са въведени в  експлоатация без разрешение за това. Жилищните комплекси са построени ог „Сън Райз Вилидж“ ЕООД, с едноличен собственик на капитала Христо Михайлов. Портоколът установява, че са нарушени условията на чл. 177 от ЗУТ.

Проверки на община Несебър консктатират, че споменатите ваканционни комплекси нямат разрешителни за заустване или догавор с В и К, нямат изградени външни водопроводи, канализация и пречиствателни станции, което противоречи на разпоредвите на Закона на водите.

По думите на председателя на „Екогласност“ Емил Гeоргиев „Комплксите вече трета година работят без акт 16 и изливат отпадните си води в река Хаджийска, нощем когато няма туристи, а след това по реката се те вливат в Черно море.“

“Сигналите за тези нарушения са подадени подадени през 2010г. до еко-министърът Нона Караджова, но до сега нямаме никакъв отговор.” жалва се Георгиев.

При второто нарушение става въпрос за заменка на дюна на Южния плаж в Несебър, парцелът е частен с големина 8,5 дка, на който един от собствениците е Атанаска Димитрова Терзиева баба на зам.областният управител на Несебър Атанас Терзиев.

„Плажът е изключителна държавна собственост и там не може да има частни земи, дюните пък са защитена територия и там също не мога да има частни парцели. Как е станала тази заменка, в момента на този терен са минали багери и той се подготвя за строеж. Тази фамилна мафия работи по схема от години в Несебър и продължава да усвоява парцели за строителство.“ алармира Емил Георгиев.

 

автор: Владислав Христов

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |