Заводи-замърсители заплашват да се чупят от ЕС

Свързани новини

15.11.2012 13:31 0 | Прочетена (1620)

Стоманодобивната промишленост и останалите от тежката индустрия се опасяват, че ограниченията, които ЕС обмисля за количеството на природните ресурси, които те използват, ще спрат работата им. Или най-малкото ще ги принудят да се откажат от работата си на територията на Европа. И да изберат работни терени, в кояио екологичните изисквания не са толкова строги.

Тези мерки са част от плановете на Европейската комисия са за отделяне на икономическия растеж от използването на природните ресурси.

Компаниите, които използват по-малко енергия, вода или земя правят по-малко отпадъци на единица приходи и са склонни да произвеждат по-висока възвръщаемост на инвестициите в сравнение с други, според едно скорошно проучване, публикувано в Harvard Business Review.

Пътната карта на Комисията за ефективно използване на ресурсите в Европа, приета през септември 2011 г., предлага въвеждане на показатели и цели, важащи за 27-те членки.

Въпреки че мерките не са задължителни за частния сектор, Комисията счита, че измерването на резултати ще бъде основно в прехода към икономика с ефективно използване на ресурсите.

Уилям Нийл, който отговаря за ресурсната ефективност в Европейската комисия, твърди че показателите дават "ясен сигнал" за отраслите, в които трябва да се правят инвестиции с цел отделяне на икономическия ръст от употребата на ресурси.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |