Автобус 63 вече ще се движи само до Ул. Бялата чешма, пускат линия от НДК до Златните мостове

Автобус 63 вече ще се движи само до Ул. Бялата чешма, пускат линия от НДК до Златните мостове
04.07.2024 15:01 0 | Прочетена (228)

След незаконната реорганизацията на движението около НДК, което създаде хаос в центъра на София, зам.-кметът по транспорта Илиян Павлов излезе с нова недомислица. 

Автобус 63 вече ще се движи само до Ул. Бялата чешма, а не до Златните мостове, което ще принуди много хора да се прекачват и вместо да ползват градския транспорт, да ползват колите си.

Новата експресна автобусна линия с номер 61 ще тръгва от НДК, където има проблеми с паркирането, и ще пътува до местността Златните мостове. Тя ще бъде пусната от 15 юли, като автобусите ще се движат всеки ден, съобщават от Столичната община.

Предложението е на заместник-кмета по транспорт инж. Илиян Павлов и на общински съветници.

Маршрути на автобусни линии 61 и 63 от 15 юли.

Линия 61 ще тръгва от спирката под Моста на влюбените и ще се движи по бул. “България” и през кв. „Бояна“ до Златните мостове. Превозните средства ще спират при булевардите “Акад. Иван Гешов”, “Гоце Делчев”, “Тодор Каблешков”, както и на няколко спирки в кв.“Бояна“.

Целта е да се осигури бърз директен транспорт към планинатата Витоша, както и връзки с метрото при НДК и при бул. “Иван Гешов”.

Освен това автобус 61 ще даде възможност и за качване на велосипеди на началната спирка при НДК. Линия 63, която досега стигаше до Златните мостове, се скъсява до спирка “Ул. Бялата чешма” и започва да се обслужва от нископодови автобуси с климатик, което ще подобри комфорта на пътуване в кварталите „Бояна“ и „Бъкстон“.


 

Мария Пенчева

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |