ПП осигури застрояването на Корал, въпреки закона на Кирил: Екоактивисти

ПП осигури застрояването на Корал, въпреки закона на Кирил: Екоактивисти
19.04.2024 09:45 0 | Прочетена (558)

Корал е считан за нещо като собствен от Кирил Петков, чието семейство се настрои срещу народа и общината на Царево, след като му беше бутната незаконна постройка (иначе политически е за върховенство на закона).

Още като служебен министър той успя да издейства удобни за него режими на Корал. Неотдавна пък лидерът на ПП инициира и нов спецзакон за Корал, който беше наложен и гласуван от Сглобката, въпреки противоправни моменти в него. Оказва се, че в същото време партията му е осигурила чрез съветничката Мирослава Петрова, която е лично назначение на Петков, съгласуване за продължаване на строежите край недокоснатия още плаж, както разкрива групата Да запазим Корал:

„Незаконният град зад Корал продължава да расте, в разрез с действащите закони. ПродължавамеПодмяната, осигурила през МОСВ (от съветничката Мирослава Петрова, поставена там лично от Кирил Петков) съгласуване на това беззаконие, сега очевидно си затваря очите за това безобразие, защото то е в грубо нарушение на поправките в ЗУЧК (9.02.2024 г.), Чл. 10, предложени и приети от ПП за забрана на всякакво строителство в 500 м зона зад плажовете за природо-съобразен туризъм!

Къде на това място, ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ, защитена зона от Натура2000, има действаща канализация, законни водопроводи в експлоатация или електрическо захранване? Или всичко ще се излива в морето? Излети са бетонни фундаменти, и т.н., ако има разрешително за строеж или поставяне, кой и как разреши това безумие? Без действащ Общ Устройствен План и т.н. и т.н.?

ЗАЩО ЛИ, лично Кирил Петков съвсем неотдавна, след приетите поправки в закона, докато ни честити 3 март от плажа Корал (https://www.facebook.com/kiril.petkov.104/posts/pfbid02eQafPS5jCZAukGgRX9LMSb4J44sBqN5y21S6nmz9VGm1YwXT8rkePG77BDWVGTwFl) и ... някак си незабелязал този незаконнен град?”.

Само напомняме, че като премиер Петков посети не само Корал, където отдъхна, но и забрани даже рибарски лодки в залива, сякаш му е личен, защото му пречели да кара сърф. А освен това на Великден обеща непоискано дарение на храма във Василико, което така и не можа да ни изпрати документирано, въпреки настояванията ни вече близо 2 години. Нов морал, нов модел, а иска и нов мандат.

Радостина Тонева


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |