Аферата за изкупуване на 18 частни имота в Южния парк от Общината се разраства: Георги Георгиев

Аферата за изкупуване на 18 частни имота в Южния парк

Свързани новини

27.03.2024 10:47 0 | Прочетена (102)

Снощи г-н Терзиев самоотвержено защити предложението си и отхвърли искането на ГЕРБ-СДС имотите да се извадят от списъка за изкупуване, докато не се проверят.

„Необяснимият инат на г-н Терзиев да провери преди да плаща, ни накара да проверим 18-е имота и техните собственици в публичните регистри. Оказва се, че 10 от 18-е имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. На 5 от тези имоти строителната фирма „ИНТЕРМЕКС ИН“ ООД е съсобственик. Тя купува идеални части през 2020 г.“, това написа в своя Фейсбук профил зам.-председателят на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В предложението си до общинския съвет, г-н Терзиев пише: „Въз основа на анализ, в проекта за програма са включени само имоти, чийто собственици ги притежават по реституция и попадат в реализираната част от парка. Изключени са 3 имота, поради факта, че са придобити от трети лица чрез сделки или на публична продан“.

Георгиев сподели, че следователно, г-н Терзиев или не казва истината или е бил заблуден. След среднощната пламенна защита на тези сделки, втората възможност категорично отпада.

„Питам г-н Терзиев какъв е принципът, по който 5 имота, на които съсобственик е строителна фирма, ще бъдат изкупени от общината, а други 3 сте ги изключили от списъка именно с мотива, че са били препродадени“, пише Георгиев.

За да стане кашата пълна, имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби.

”Аз няма да питам г-н Васил Терзиев чии интереси пази. Фактите дотук всеки може да прецени. Продължавам да питам г-н Терзиев дали ще оттеглили тези предложения от доклада си“, пита Георгиев и допълни в заключение:

„Защитавам интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате, г-н Терзиев!“

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |