Извадиха странни "извънземни шушулки с яйца" от езеро в Оклахома

26.03.2024 09:59 0 | Прочетена (103)

Служители от отдела за опазване на дивата природа предупреждават местните жители за "извънземни шушулки с яйца", забелязани в езеро в Оклахома, като твърдят, че това лято съществата ще се появят в голям брой, предаде dailymail.

В интернет се появиха снимки на странните наблюдения, на които се виждат големи, подобни на желе топки с твърда външна част, висящи от потопени клони на дървета.

Снимките на странните животни предизвикаха объркване и малко страх в интернет, като някои хора твърдят, че те трябва да са от космоса.

 Длъжностните лица обаче успокоиха обществеността, че животните са просто Ектопрокти (Bryozoa), които съществуват от стотици милиони години - много преди първите динозаври да ходят по Земята.

Съществата се клонират в големи маси, за да филтрират малки частици от водата за храна - в крайна сметка почистват езерото.

 Живеещите в езерца "желета" неотдавна бяха забелязани в язовира Макгий Крийк, разположен в югозападния край на планинската верига Уачита.

Бриозоевите струпвания всъщност представляват стотици същества, известни като зооиди, всяко с дължина частица от милиметъра, които живеят заедно в слузеста маса.

Те нямат дихателна или кръвоносна система, но имат централен нервен ганглий, който позволява на животното да реагира на стимули.

Малките безгръбначни притежават както мъжки, така и женски репродуктивни органи, което им позволява да се самоклонират и да се разпространяват чрез струпвания от клетки на организма, известни като статобласти. 

 


 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |