Шарм Ел Шейх, където вече е лято, привлича неудържимо българите: 4 пълни чартъра на Емералд със 700 гости само през март

Шарм Ел Шейх
19.03.2024 11:06 0 | Прочетена (171)

Навръх националния празник 3 март пълен самолет на България еър с наши туристи на борда откри лятото в Шарм Ел Шейх при температура на въздуха от 25 градуса и на морето от 22 градуса. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Най-добрият египетски курорт посреща с обновеното си летище, на което преди месеци приветства президента Байдън и неговите колеги от 93 държави на екологична конференция, като от табела до входа личи, че цялото електричество, което потребява авиокомплексът с 2 терминала е от слънчеви батерии.

Оттам 6-лентовата вътрешноградска магистрала води на юг към по-старите или на север към по-новите хотели, които на 31 март ще приемат над 540 бг гости, които ще пристигнат с 3 нови отдавна продадени чартъра - 2 от София и 1 от Варна, всичките на Емералд, определена за Агенция на годината на Българските туристически награди. Ще препоръчаме няколко добри в различните ценови класове. Започваме от високото:

Новооткритият RIXOS Radamis ще добие над 3300 стаи и хай-ресторант Новиков до края на годината

В момента работи откритата за ЧНГ първа от двете части на грандиозния 5-звезден комплекс, а наесен ще бъде отворена и другата, която ще блести с ресторант от световната супер хай-верига Новиков. И сега храната е основен хит за туристите, тъй като определено е най-добрата в курорта, както опитахме и сравнихме. Турските собственици на Rixos и Swissotel, които имат още 4 обекта в Шарм, определено могат да се гордеят както с кулинарните изкушения, включително в ресторантите с шведска маса, така и със забавленията за гостите - върхът е фантастичната и на топниво програма на Rixos Seagate, която видяхме с очите си.


 


 

Много предпочитан от българите е и adults only ризортът Rixos Sharm, където отсъства детската глъчка и почивката е 100% гарантирана. Веригата печели с възможността за разходки между нейните различни обекти. В Шарм, от съображения за сигурност, отделните хотели допускат само туристи, които са настанени в тях и достъпът е строго лимитиран.

Four Seasons е топкомплексът на курорта

Много българи обаче не залагат на него, тъй като и цените там са доста високи за очакванията - все пак не става въпрос за обектите от веригата на Малдивите или на Мавриций.

Шарм Ел Шейх е по-скоро бюджетна дестинация, ориентирана към средната класа, така че повечето хора избират най-добрия баланс между цена и качество. Звездите все са пет, но между тях има разлика, така че се постарахме да сравним различните предложения, за да бъде по-лесно за вас да изберете най-практично. По този повод малка популярност сред българите има иначе модерната немска верига Steigenberger, чиито хотели не стоят като морски с цялата си минималистичност. БГ гостите са резервирани и към тренди белотата на Meraki.

Верига №1 в света Marriott залага на Renaissance, където кораловият риф буквално е на плажа


 



Пясъчната ивица е галена от прозираща изумрудена вода, а само 50 м по-навътре човек може да разгледа невероятното подводно богатство на Червено море, без да взема яхта, да се гмурка специално с апаратура и т.н. Малките къщички са пръснати около плажа сред добре поддържана зеленина, а голямото им предимство пред конкуренцията, освен доста добрата цена на ол-инклузива, са прочутите матраци и възглавници на Marriott.

Много важна част от почивката. Нали отиваме да се наспим. Особено в активния работен сезон, какъвто е пролетта, а после есента - предпочитаните годишни времена за отдих в Шарм. Просторните и реновирани през 2020 г. стаи и бани - сред най-големите в курорта, с хубави веранди и всичките с изглед към прекрасното море са приятен бонус.

Ризорти от същия тип са близките по местоположение Sunrise Diamond и Royal Monte Carlo.



Sunrise Diamond


Първият предлага голямо разнообразие от ресторанти, като монголският и индийският са с изключителна гледка, както и вечерно-нощният панорамен бар. Инфинити пулът, отопляем и с бар в него, и особено клубната част Posh с вили със собствени басейни са истински хит. Живата музика за закуска, обед и вечеря е приятно допълнение към хапването в основния ресторант. Отстъпките в спа-то са допълнителен бонус.

Вторият от хотелите с име от Ривиерата впечатлява още от влизането в своята охранявана зона с уникален и съвършено поддържан парк. Разточителният лукс в общите части прави впечатление, а специалните затъмнени високи чаши в бутиковия ресторант предизвикват още повече жаждата за нелошото египетско "секо" - вариация на тема просеко и супер допълнение за отлично приготвяните морски дарове. Стаите са леко ретро, но плажната зона е доста добра. Както и местата за забавление, градинската мебелировка и останалите приятни екстри.

Чудесен бюджетен вариант е Sharm Club

4 звезди, но с чудесен средиземноморски стил и дух, пренесен в мъничките къщи край брега. Артистичните елементи допълват приятното впечатление от ризорта, а олимпийският басейн създава чудесни условия за онези, които искат истински да плуват, а не просто да киснат във водата.

Специално внимание и за зоната за наргиле, която стои доста автентично и прави без друго красивата панорама още по-привлекателна и обогатена с типичните ориенталски аромати като усещане за други сетива.

Да, околността край клуба не е прекрасна, но вие сте вътре в него, не отвън. А масираното присъствие на италианци прави нещата да изглеждат като "долче вита" и "непоносимата лекота на битието".


 Борис Ангелов

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |