Burger King изтегля Twix в чест на мъртва котка

Burger King изтегля Twix в чест на мъртва котка
29.01.2024 09:51 0 | Прочетена (240)

Burger King Русия ще спре продажбата на сладолед Twix в ресторантите си след неотдавнашния широко разгласен инцидент, при който домашна котка с едноименното име почина, след като беше изхвърлена от влак, съобщи информационното издание Federal Press, като се позова на маркетинговия директор на компанията Иван Шестов.

Според Шестов решението на веригата за бързо хранене има за цел да привлече вниманието към проблема с насилието над животни.

"Историята на котарака Туикс шокира огромен брой руснаци. Смятаме, че би било неетично и нехуманно да се продава сладолед Twix в такава ситуация", каза той пред информационната агенция.

Инцидентът с котката е станал на 11 януари, когато домашният любимец е пътувал от Екатеринбург до Санкт Петербург с доведения баща на собственика си. По време на планираната спирка в Киров служител на влака открил, че животното се скита из вагона, след като избягало от сандъка си, и очевидно мислейки, че е бездомно, го изхвърлил от влака.

Историята на Туикс, включително кадрите от камерите на железопътната гара, на които се вижда как служителят носи котката и я изхвърля от влака в снега, получи широк отзвук в руските медии и беше широко обсъждана в интернет.

 Тя дори предизвика масово издирване в Киров повече от седмица след изчезването на Туикс. В крайна сметка обаче котката е намерена мъртва на 20 януари.

В интернет беше пусната петиция с искане за наказателно преследване на обслужващия персонал, но според съобщения в медиите досега лицето е било само отстранено от работа.

Руските железници се извиниха за инцидента и обявиха, че ще преразгледат правилата си за превоз на животни.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |