Бури, уроци по сърф, наблюдение на китове - Тофино на остров Ванкувър е... Дивият Запад на Канада!

Ванкувър

Свързани новини

15.11.2023 10:23 0 | Прочетена (245)

Облечена в жълтия дъждобран на хотела, отивам до плажа Кокс Бей на остров Ванкувър, Тофино, и гледам към дивите вълни на Тихия океан, осеяни със смели сърфисти.

Шумът на океана е поглъщащ, като съраунд звук в кино. Записвам го на телефона си с надеждата, че ще ме пренесе отново тук, щом се прибера у дома, далеч от възстановителните лечебни свойства на морето.

Достигането дотук не е лесно, включва ферибот и петчасово пътуване по криволичещ път или полет с плаващо самолетче от Ванкувър.

Докато се издигате над националния парк Pacific Rim и Clayoquot Sound от Ванкувър до Тофино, очаквайте стомахът ви да се свие и изкриви при спускането. Но ако пътуването някога е било част от преживяването, то е тук, където един от най-западните градове в Канада се придържа към това, което изглежда като ръба на света.

В Тофино всичко е свързано с водата. Начинът, по който тя те откъсва от континента, заобикаля и подхранва дивата природа и създава драматични вълни и шквалове, които привличат посетители от цял свят, за да наблюдават бурите.

Настаних се в курорта Pacific Sands Beach Resort, където сте на няколко крачки от океана и можете да се научите да карате сърф, както и да се насладите на хидротерапевтична верига в скандинавски стил, започваща със сауни от дървени бъчви, след което се потапяте в Тихия океан и си почивате на шезлонги "Адирондак".

Бурите, които привличат посетителите, причиняват и неудобства като прекъсване на електрозахранването. Шоколад Тофино предлага 50 % отстъпка от цената на сладоледа си, преди осветлението да се възстанови; как по-добре да се преодолее бурята, отколкото с лъжица или две от Hammerhead.

Тофино се намира в близост до биосферния регион Clayoquot Sound на ЮНЕСКО и на традиционната територия на първата нация Tla-o-qui-aht от народа Nuu-chah-nulth. Терапевтичните качества на региона са добре познати на първоначалните му стопани, които живеят тук от повече от 5000 години.

Мартин от Клайокуот Уайлд ми показва издълбани красиви кедрови тотемни стълбове. Компанията предлага и екскурзии за наблюдение на китове и диви животни, както и екскурзии до залива Хот Спрингс, за да чуете истории, докато се потапяте в лечебните води на свещените басейни. Отплавайте оттук и до Япония няма суша.

Хотел Pacific Sands е спокоен, но луксозен, с настаняване на брега на морето, уютни камини и огромни вани.

Една вечер се разхождам до Pettinger Point за вечеря по кедровата пътека с широка гледка към океана. Моята вечеря от раци Dungeness е извадена от океана минути преди да бъде приготвена в солена вода на открит огън. Изследванията показват, че близостта до океана или "сините пространства" е полезна за психическото благополучие, като помага за намаляване на стреса, а ритмичното привличане на приливите и отливите може да ви помогне да намерите баланс и спокойствие. Това ми помогна.Източник: Dailymail, Fiona TappFacebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |