Индия изпраща пчелни воини по границата с Бангладеш

Пчелни воини

Свързани новини

13.11.2023 11:44 0 | Прочетена (211)

Индийските гранични сили за сигурност (BSF) са инсталирали пчелни кошери по 4096-километровата граница на страната с Бангладеш, за да възпрепятстват контрабандата на добитък и други престъпления, като същевременно осигуряват поминък на селското население, съобщават местни медии.  

Пчелни сандъци се поставят на оградата на границата на равни интервали от време в районите на Западна Бенгалия, които са склонни към контрабанда, съобщи служител пред информационната агенция PTI. Инициативата е на 32-ри батальон на BSF.

Индийското правителство разглежда трансграничната престъпност и незаконната имиграция по границата с Бангладеш като основен проблем. В района Надя в Западна Бенгалия, където са монтирани пчелните кошери, контрабандата на добитък, злато, сребро и наркотици е широко разпространена, съобщиха официални лица пред PTI. Те добавиха, че преди това престъпниците са нарушавали оградата, като са я "рязали или са се опитвали да я прережат".

Служителите на BSF предупредиха, че нападенията на рояци пчели могат да "наранят сериозно" всеки, който се опитва да премине границата нелегално.

Идеята е хрумнала на Суджет Кумар, командир на 32-ри батальон на BSF. Той разказва пред PTI, че се е вдъхновил от програмата на индийското правителство "Живи села", която се фокусира върху иновативни идеи за създаване на поминък на ниво село.  

BSF си сътрудничи с федералното министерство Аюш, което насърчава образованието и научните изследвания в областта на аюрведа, йога, натуропатия и други древни медицински системи. Министерството доставя пчелните кошери и предоставя на служителите на БСФ експертни познания за това как да ги поставят по границата.

 Министерството предоставя на служителите по сигурността и лечебни растения с цветове, които се поставят около пчелните кутии, "за да могат пчелите да опрашват в изобилие". Силите за сигурност ще гарантират, че местните пчелари ще имат достъп до кошерите.Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |