Този луксозен палатков лагер има небесни качества

Лагер

Свързани новини

11.09.2023 11:01 0 | Прочетена (144)

Луксозният палатков курорт Under Canvas Lake Powell - Grand Staircase в Юта е първото място за настаняване, получило сертификат от DarkSky International - организация с нестопанска цел, която от 2001 г. насам е определила повече от 200 места за тъмно небе по света като част от мисията си за борба със светлинното замърсяване.
 
Under Canvas си сътрудничи с DarkSky при разработването на критериите за сертифициране на местата за настаняване. Критериите на програмата ще бъдат публикувани през следващата седмица, за да могат други заинтересовани доставчици на нощувки да започнат процеса на кандидатстване, съобщи организацията.

"Макар че това е първата одобрена от DarkSky ложа, ние сме оптимисти, че нарастващият интерес към астротуризма и пътуванията в тъмното небе означава, че тя няма да бъде последната", заяви по електронната поща за CNN Travel Ръскин Хартли, главен изпълнителен директор и изпълнителен директор на DarkSky International.


Според уебсайта на организацията одобрените места за настаняване ще разполагат с "качествени звездни нощи и нощна среда, запазена чрез одобреното на място осветление DarkSky".


"От няколко години Under Canvas работи усърдно върху оценката на качеството на небето, инвентаризацията на светлините и извършването на необходимите промени, за да отговори на изискванията на нашата програма", каза Раскин.

Глемпинг курортът е разположен на обширно плато на ръба на каньона в южната част на Юта, близо до границата с Аризона, в непосредствена близост до езерото Пауъл, националния паметник Гранд Стейърс Ескаланте, Подковата Бенд и Каньона на антилопите. Освен това има собствен каньон с прорези на място.


Вдъхновените от Сафари луксозни палатки от платно се предлагат в различни конфигурации, включително палатката за двама души, в която има прозорец за наблюдение, разположен над главата на кралското легло. Палатката разполага и със самостоятелна баня, самостоятелна тераса и печка на дърва.  Глемпинг курортът предлага и безплатни програми, включително наблюдение на звездите.

Цените на Under Canvas Lake Powell - Grand Staircase тази година варират от 329 до 449 долара на вечер до края на сезона на 30 октомври.


 Източник: CNN

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |