Фотографи се впускат в набиране на средства за опазване на океаните

12.05.2023 10:45 0 | Прочетена (204)

Снимка на ламантин и неговото малко, които си почиват в тревата от змиорки във Флорида, и изображение на морски кончета, които се хранят с планктон късно през нощта, са само две от лимитираните издания, които ще бъдат пуснати в продажба този месец като част от инициативата, която обединява 100 известни фотографи за набиране на средства за опазване на океаните.

Инициативата "100 за океана", създадена от фотографите Пол Никлен, Кристина Митермайер и Чейс Терон, ще продължи през целия месец май, като цената на фотосите ще започне от 100 долара.


 


 

На тази снимка на Шейн Грос трио морски кончета се храни с планктон късно през нощта. Шейн Грос/100 за океана

Тримата съоснователи вярват, че изкуството има уникалната способност да "обединява света и да дава гласност на съществата, чието оцеляване зависи от океана".

"Фотографията може да предостави прозорец към този мистериозен свят, показвайки изключителното разнообразие от живот и местообитания, които зависят от здравия океан", казва Терон.

Той се надява, че продажбата ще събере поне 1 милион долара. "Със 100-те фотографи, които имаме в екипа си, и с нашата общност от любители на океана, смятаме, че това е много постижимо, но не е лесен подвиг", добави той.

Тази снимка на Никлен показва императорски пингвин, който се измъква от ледените води на Антарктида. "Това, че общностите се обединяват по този начин, всички с цел добро, за да подсилят и подпомогнат развитието на други организации, е нещо наистина красиво", казва Никлен в съобщение за пресата. Пол Никлен/100 за океана


 

Източник: CNN

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |