Kaufland България засажда 20 000 дървета тази пролет

  Kaufland България
07.04.2023 13:59 0 | Прочетена (365)

Kaufland България дари 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на залесителния проект „Новата гора на София 2“. Компанията реализира инициативата съвместно с клиентите си,  които в продължение на 3 седмици през март имаха възможност да даряват точки за лоялност от техните Kaufland Card в подкрепа на залесяването. Освен с дарение на дървета, ритейлърът ще подкрепи кампанията и с доброволчески труд, засаждайки фиданките в „Гората на Kaufland” в Деня на Земята - 22 април.

„Залесяването е част от приоритетните ни дейности, насочени към опазване на околната среда през 2023 година. Чрез конкретната кампания, поканихме нашите клиенти също да се включат в инициативата, дарявайки част от точките си от техните Kaufland Card. За трите седмици, в които реализирахме кампанията, отчитаме огромен интерес. Броят на събраните точки надхвърли първоначалните ни очаквания, което показва голямата чувствителност на хората по темите, свързани с околната среда. Освен с купуване и даряване на фиданките, ще се включим в инициативата и с доброволчески труд, като на Деня на Земята – 22 април, ще дойдем на място да засадим заедно дърветата“, каза изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев по време на символичното даряване на фиданките на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„Гората на Kaufland” ще бъде част от „Новата гора на София 2", която е разположена на площ от 137 дка в землището на с. Негован в район "Нови Искър“.

В периода от 13 март до 2 април 2023 г. всеки притежател на Kaufland Card имаше възможност да се включи в инициативата, като дари 50, 100 или 150 точки, срещу които компанията пое ангажимент да закупи фиданки.

Повече за политиките на Kaufland за опазване на околната среда и климата можете да видите тук: kaufland.bg/klimat


За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.



Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |