Руски учени изобретиха сирене, което може да успокоява и приспива хората

Свързани новини

24.02.2023 15:00 0 | Прочетена (257)


Изследователи от Руския биотехнологичен университет (RosBioTech) твърдят, че са разработили специален вид сирене, което може да успокоява и приспива хората.

"Това е функционален продукт", заяви Елена Сидорова, ръководител на университетския център за производство на сирене.

"В състава на това сирене са включени розмарин, босилек, градински чай, мащерка, чубрица, риган и майорана. Благодарение на тях се постига транквилизиращ ефект", обяснява тя.

Технологията, използвана от университета в Москва, позволява също така да се запазят всички витамини и минерали в билките, казва Сидорова.

Според нея продуктът е направен от натурално мляко и не съдържа латекс или изкуствени хранителни оцветители. Всички съставки са произведени в Русия, добавя тя.

"Цената му няма да се различава много от тази на другите сирена", каза Сидорова и добави, че масовото производство на сиренето може да започне "във всеки един момент".

RosBioTech е разработила и други "функционални" сирена, включително такова с лъскава черна арония, която помага за предотвратяване на настинки, и куркума, която помага за предпазване на венците от пародонтит. Те произвеждат и сирене с черен цвят, за което се твърди, че е ефикасно срещу диария.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |