Царево - неподозирани възможности за лятна ваканция

Царево

Свързани новини

16.02.2023 13:31 0 | Прочетена (168)

Наложилата се през последните няколко години като лятна топ дестинация община Царево се представи на високо ниво на Международното туристическо експо в София.

Топ дестинацията за нощен и културен живот Лозенец, непокътнатите плажове около Синеморец и уникалното преживяване Силистар, романтиката на Ахтопол, бунтарската Варвара и общинският център с модерна инфраструктура - площади, паркове и велоалеи очаквано завладяват туристите и представителите на агенциите.

Има и изненади обаче - екстремният парк X Challenge в Царево, къмпинг Гардения, плаж Понтона и сърф училището, поддържаният еко плаж Силистар, фестовете, играта в огъня на нестинарите в с. Българи, десетките параклиси и църкви в Странджа, традициите и уникалната местна кухня, възможността сутрин през лятото да си закупиш прясна риба от местните рибари по крайбрежието.

Освен собствен общински исторически музей с местни находки като златна колесница от времето на траките, в Царево си имат Летен кино-бар, амфитеатър, модерен парк в с. Лозенец и няколко скрити перли в короната - потайните и мистични села в Странджа. Село Кости и село Българи и до днес пазещи традициите на нестинарския живот, село Велика и Фазаново, само на няколко километра от морския бряг, скритото в Странджа Бродилово, станало популярно с някои доскоро запазени езически обичаи, но и пленяващи с величествения си православен храм, граничното с Турция с. Резово, където са резиденциите на много бивши и настоящи величия и депутати, познатите в арт средите Варвара и Синеморец - символа на свободата и природата.

 Със своите дадености и развитие Царево се наложи като предпочитана дестинация на Юг от Бургас. Доскоро популярна само с Лозенец и наплива от руски туристи край Озис, Царево вече запленява с цялостния облик на всички свои населени места.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |