Polestar 4, електрическият SUV с размери на Tesla Model Y, е забелязан за първи път

Polestar 4

Свързани новини

31.01.2023 10:58 0 | Прочетена (268)

В края на миналата година Polestar потвърди, че ще пусне на пазара новия си SUV Polestar 4, който ще се появи след Polestar 2 и големия премиум SUV Polestar 3. Сега изглежда, че развойна версия на Polestar 4 е била забелязана за първи път в Китай, според доклади от CNC.

Забелязаният модел беше покрит с черна обвивка по целия автомобил, както и с характерните фарове Thor, които издават, че става въпрос за автомобил Polestar или Volvo.

Polestar 4 е по-малък SUV от своя предшественик Polestar 3, който беше представен през октомври. Размерите му са сходни с тези на много популярния Tesla Model Y.

По време на обявяването през октомври 2022 г. главният изпълнителен директор Томас Ингенлат сподели за напредъка в разработването на автомобила Polestar 4:

"Разработката на Polestar 4 върви по план и е в много напреднала фаза"

В допълнение към това, че официалното стартиране се очаква през 2023 г. , той каза:

 


 

"Ще пуснем автомобила и не казвам, че просто ще отидем и ще ви представим дизайна на автомобила. Това ще бъде началото на стартирането, което ще включва основните етапи, които ще постигнем през 23 г. "

Polestar 4 е разположен върху платформата PMA на Polestar, която е вдъхновена от архитектурата SEA на Geely. Geely е компанията майка на различни марки.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |