Почина мечокът Добри

добри

Свързани новини

11.01.2023 11:05 0 | Прочетена (266)

Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица - 36-годишният мечок Добри, съобщиха от парка на официалната им фейсбук страница.

Добри беше спасен от екипа на мечия парк през 2003 г. и оттогава насам, въпреки че беше почти напълно сляп, успя да изживее спокойно старините си, съобщават още от парка край Белица. От парка допълват, че слепотата му не му е попречила да общува с други мечки и той не е бил самотен в компанията на други мечки в сектора. През последната година Добри е живеел сам, поради напредналата си възраст, а и заради уврежданията си, но гледачите са полагали ежедневни грижи за него.

От парка, управляван от фондация "Четири лапи" съвместно с фондация "Бриджит Бардо", съобщават още, че мечокът се е оттеглил в бърлогата си миналия месец, а при излизанията от нея е изглеждал добре. Възрастният мечок е открит безжизнен близо до бърлогата си, съобщават още от парка.

От парка изразяват скръбта си за загубата на мечока, но посочват, че "се радваме, че той успя да прекара 20 чудесни години в Парка за мечки Белица, под нашите грижи, знаейки какво е чувството да бъдеш обичан". От парка допълват, че продължават да се грижат за всички обитатели по начина, по който заслужават

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |