Заловиха бракониери, убили благороден елен край Русе

Благороден елен

Свързани новини

04.01.2023 10:47 0 | Прочетена (353)

Горски служители от Държавно ловно стопанство „Дунав“ – Русе заловиха бракониери, убили незаконно благороден елен. Случаят се разиграва привечер на 30.12.2022 г. в землището на русенското село Просена, съобщиха от Северноцентралното държавно предприятие в Габрово.

Около 19:00 ч. горските чуват изстрел и се насочват в посоката, от която идва. На място те установяват двама ловци от ловната дружина  на с. Просена, които са отстреляли четиригодишен мъжки благороден елен без редовно издадено разрешително за лов. Веднага е извикан екип на МВР, оръжието и трупа на животното са конфискувани, а нарушителите са отведени за разпит в РУ на МВР Русе. По случая е образувано досъдебно производство.

ДЛС „Дунав“ –  Русе попада в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие - Габрово, което е известно с големите популации на благороден елен. Именно в стопанисваните от стопанството държавни горски територии през 2021 г. бяха отстреляни два рекордни трофея от благороден елен, оценени с над 253 точки по CIC на световно изложение в Будапеща, Унгария.
Единият от трофеите е с внушителното тегло от 16кг 960 грама и е рекордьор по този показател за последните 30 години.


 

 На снимката: Убитият благороден елен, СЦДП - Габрово

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |