Съседи потвърдиха, че насилникът на Мечо е мъчил и други животни

Мечо

Свързани новини

25.11.2022 11:43 1 | Прочетена (307)

По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража 37-годишния мъж, проявил особена жестокост към кучето Мечо. В залата на съда се чуха разкази на съседи в квартал “Карпузица”, които потвърдиха съмненията, че това не е първото издевателство над животно от страна на обвиняемия Захари Шулев.

През уикенда от Animal Rescue публикуваха видео, на което, по техни думи, се вижда как мъжът примамва друго куче, което също е изчезнало.

В момента се събират подписи с искане и този случай да бъде разследван. Ще бъде изпратена жалба до министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

“За Макс разбрахме случайно. Ровихме се из видеозаписите, за да разберем какво е станало с Мечо и така се натъкнахме на видеото с Макс”, разказа Пламена Дочева от Animal Rescue.

От организацията настояват за промяна на властите към сигналите за насилие над животни. “Престъплението си е престъпление и трябва да бъде разглеждано като такова, независимо кой е свидетел’, заяви Дочева.

По думите й кучето Мечо се възстановява и се чувства все по-добре. От Макс обаче няма и следа.

В петък ще има обжалване в СГС за мярката на Захари Шулев. Тогава пред съда ще се проведе и организиран протест в защита на Мечо и други пострадали животни.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

  • 001 Jaclyn
    29.11.2022 19:11

    I think thhe admin of this web page is really working hard in favor of his web site, since here every information is quality based information. Curso dde culturista web page Bomba muscular

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |