Собственици на земи в Синеморец излизат на протест

Синеморец

Свързани новини

09.09.2022 11:15 0 | Прочетена (413)

Над 100 собственици на земи в урбанизираната територия на местност „Поляните" в село Синеморец, община Царево, излизат на протест. Те ще блокират моста над река Велека на 11 септември 2022 г. в 11.30 часа. Причината е, че не могат да ползват имотите си в този район и искат да потърсят защита от всички държавни и общински институции за нарушените им права и законни интереси. Собствениците имат проекти за изграждането на едноетажни и двуетажни вили, а не на хотелски комплекси, които няма да загрозят местността и не могат да се квалифицират като презастрояване.

Под необоснования и произволен натиск на зелените организаци държавните институции от години препятстват развитието на района, въпреки че по силата на държавната санкция парцелите имат урбанизиран статут от близо 25 години, обстоятелство, което доказват изрядните документи.

Собствениците подчертават, че тези терени не представляват защитени територии или пясъчни дюни и не застрашават биоразнообразието в региона. Протестът цели институциите най-после да предприемат действия за защита на  законните правата на собствениците, както и да не допускат привилегировано третиране на онези, които са се възползвали от безвластието и вече са построили незаконно и безнаказано огромни постройки.

Нерегламентирано е и присъствието с палатки, автомобили и кемпери на зелени активисти, които употребяват токсични вещества и замърсяват територията в ущърб на обществения интерес.

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |