10+4%: Ето я схемата на ПП

Схемата на ПП

Свързани новини

10.06.2022 11:11 0 | Прочетена (402)

Строител, който иска да прибере дължимите му от държавата пари по вече съдебно доказано правомерните договори за пътища, трябва да мине през следните стъпки, за да има шанс срещу 10% „отстъпка”, а ако става въпрос за стари суми +4% да получи средствата си.



Той се среща с определен заместник-министър на финансите, за когото ще разкажем допълнително, понеже кариерата му е забележителна и е страхотен белег за промяна: същият е катапултиран в правителството на Промяната от любимата на ГЕРБ с няколко 9-цифрени договора от старата власт строителна фирма Главболгарстрой, натрупала навремето парите си от РУСКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ, което обаче е скрито в биографията му. Сега се чудете защо при Промяната „подпорната стена на Алепу” се оказа законна...



Ще кажете какво общо може да има юрист от строителството с управление на държавната хазна? Назначен е от премиера на Промяната – той трябва да отговори...



От зам.-министъра строителят се отправя директно към една от „канторите на Асен” – защо ли ги наричат така, за да се разтовари от ... напрежението. Колкото и да е странно, сред тях има доста уважавани юридически централи. Някои от които даже дали свидни кадри за върховете на правителството на Промяната.



В този смисъл припомняме крилата фраза на Лена Бориславова: „Ние се обявяваме против корупцията”.



А пък ние ги знаем кои са кадрите и канторите, тепърва и ще ги опишем. Строителят, и то не един, вече ги е описал, където трябва.


Но сега се връщаме на историята...



Накрая, наградата за търпението и щедростта на строителя е получаване на голяма част от парите – тотала с приспадната „отстъпка”, които без друго се дължат на фирмата на въпросния строител.



Както личи от така описаната схема, Промяна голяма няма.  



Но пък се разбира защо управляващата партия толкова много настояваше да бъде съставен списък и комисия в парламента, която да каже кои фирми да получат, а кои да не получат дължимите им от държавата пари. Така процесът щеше да бъде улеснен.



Следвай парите, както гласи класическото мото.



А при нас следва конкретизиращо продължение. Поуката от него е в стила на известната българска пословица: „Крадецът вика дръжте крадеца”.


Очаквайте включване

 

Наталия Каменова

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |