Какво да правим при неочаквана среща с мечка

Мечка

Свързани новини

30.05.2022 10:59 0 | Прочетена (541)

Какво да правим при неочаквана среща с мечка – на този въпрос отговарят от природозащитната организация WWF. Във връзка със сигнали и запитвания относно появата на мечка в Чепеларе, на страницата си във Facebook специалистите публикуваха и насоки за избягване на контакт с животното.


Не правете опити за доближаване и/или снимане на мечката, ако я забележите, съветват експертите. Изхвърлянето на отпадъци само на регламентирани за целта места и да не се оставя достъпна за мечките храна пък са две от нещата, които ще ни помогнат да избегнем нежелана среща с животното.

 

От WWF информират, че техният експерт от „Спасителен мечешки отряд“ Владимир Тодоров следи ситуацията в Чепеларе. Вчера е бил поставен и пастир на мястото, където мечката е бутнала четири кошера, отбелязват от организацията.

 

„Продължаваме да следим какво се случва, да говорим с местните и да съдействаме с информация и насоки за превенция на бъдещи конфликти. Нашата позиция е против непременното издаване на разрешително за отстрел на мечката преди да бъдат положени усилия за прогонване ѝ", посочват още от WWF. 

 

На сайта на организацията са публикувани всички съвети какво да правят хората при нежелана среща с мечка.


 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |