Прозрачният е лош или не е мед, течният често е разтопен и затова канцерогенен

Мед

Свързани новини

07.12.2021 11:03 0 | Прочетена (591)

Медът е нещо, с което сме свикнали отдавна, а всъщност твърде малко познаваме. За това ви представяме пореден лайфхак за тази храна, която става все по-актуална в студения сезон.

Първо трябва да бъдем наясно, че прозрачният мед, а мнозина от тях го предпочитат, пък купен от фермерски базар го смятат за възможно най-био- и органик, е или лош мед, или изобщо не е мед, а е просто захарен сироп. Уви, голяма част от продаваните под името „мед” продукти в магазините са точно такива, да не говорим за пакетчетата, които ни дават в заведенията за чая и кафето.

Писали сме го и преди, но изсипването на мед в топла напитка е ОПАСНО И СТАВА ДОРИ КАНЦЕРОГЕННО – РАКООБРАЗУВАЩО, АКО ТЕМПЕРАТУРАТА Е НАД 60 ГРАДУСА.  Тоест, пак не е мед. Лошото е, че много производители нарочно разтопяват с точно такава топлинна обработка захаросания и кой знае защо смятан за по-лош на вид истински мед.
Със същото разтопяване „възраждат” стария мед, а той не бива да се употребява, ако е на повече от 2-3 години, над 5 е чиста отрова. За нормалния срок на годност на други продукти четете утрешния ни лайфхак.

Най-общо правилото е, че евтиното не е добро – реалната пазарна цена на кило мед не може да бъде под 10-12 лв., ако е направен както трябва, разказа пред 19 минути опитният фермер – производител Красимир Жеков.

Трябва да се знае и простият факт, че около 50 процента от така наречения „купешки” от магазина е обилно захранен с антибиотици. Допълнително, от безразборното пръскане с отрови против вредители у нас, което не се контролира, даже във фермерския може да се съдържат опасни съставки.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |