До милион глоба за непочистване на сняг от Домусчиев, а ще му вземат ли концесията в София?

Сняг в Бояна

Свързани новини

01.12.2021 10:49 0 | Прочетена (500)

„С всеки сняг хвърляме във въздуха една детска градина”, обича да казва кметът на София Йорданка Фандъкова за цените на почистването на София от бялата покривка. Този път тя наказва с максимално възможната санкция – неплащане на пълната сума, почистващата фирма на братя Домусчиеви и Титан. Кметът не пожела да коментира пред 19 минути конкретната стойност на наказанието. Ако една детска градина в София струва към 2 млн. лева, а Домусчиев чисти половината град, значи глобата може да достига и милион, пресмятат специалистите.
Напомняме, че фирмата на шефа на КРИБ и бившите собственици на ЦСКА по думите на кмета е с последно предупреждение за отнемане на концесията. Вече са й наложени 2 от възможните 3 санкции преди прекратяване на договора, поради неизпълнение на ангажименти за инвестиции в нова техника.
Напомняме, че друга фирма от кръга на Домучсчиеви дължеше 60 000 000 лева на държавата за неизпълнени вложения по приватизацията на БМФ, заедно с неплатени данъци и осигуровки на същото дружество. Апропо, в бравурния материал на американския Форбс за братята предприемачи, в който състоянието им се оценява на 2,1 млрд.долара, именно параходният бизнес е споменат като единия от двата възлови за тях. За боклука не става дума, макар той да осигурява стотици милиони лева приходи за сметосъбирачите.
Освен в София, титаните чистят също морската столица Варна и още много от големите градове в страната. Навсякъде при кметове от ГЕРБ.

 Мария Пенчева

 Снимка: София, кв. Бояна 11. 00 часа

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |