Световен гигант забранява почивките, включващи атракции с делфини и косатки в плен

Свързани новини

12.11.2021 11:38 0 | Прочетена (101)

Онлайн платформата за търсене на почивки Expedia ще забрани ваканциите, включващи атракции с делфини и косатки в плен. Това стана ясно от новите правила свързани с опазването на околната среда, които компанията публикува в края на миналата седмица, предаде ekonovini.bg.

„Забранява се предлагането на дейности, които включват представления и взаимодействия с делфини, косатки и всички китоподобни“ се казва в новите правила.

Според източници близки до компанията, забраната ще обхване около 50 туристически обекта, в които се отглеждат над 600 делфина в плен, както и парковете в мрежата на „SeaWorld”, където се отглеждат основна част от косатките в плен по света.

Новината бе приета изключително позитивно от природозащитници, като много от световните организации поздравиха управата на Expedia, която e сред първите компании, които прилага подобни ограничения. Преди Expedia подобни мерки предприеха от TripAdvisor.

„ПЕТА поздравява Expedia, че най-накрая отрече нехуманните практики като плувания с делфини и представления с косатки затворници“ коментираха от ПЕТА.

„Туристическите платформи имат огромна възможност да помогнат в борбата с отглеждането на делфини за атракция. Изключително удовлетворени сме от решението на Expedia да заяви ясна позиция“ смятат от World Animal Protection.

В световен мащаб над 3000 делфина и 59 косатки се отглеждат в плен в различни паркове.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |