Как узакониха бизнессграда на БСП-депутата Кънев 4 г. след построяването й?

17.06.2021 10:06 0 | Прочетена (627)

Построили сте хотел на първа линия до морето, в забранената за сгради 100-метрова зона, при това върху общинска земя, която после кметството е принудено да ви продаде, та и го прави на немислимо ниската цена от 13,5 евро на квадратен метър – поне 10 пъти по-ниска от пазарната. Обещали сте срещу това да облагородите брега, да направите укрепления и крайбрежна алея за ощетените от сделката данъкоплатци, даже е вписана глоба, ако не го направите. Но виене го правите и даже не ви санкционират за това. Не стига, ами построявате още една сграда по подобен начин и поне за нея 4 години община Царево отказва да ви я узакони. Но вие сте червен депутат.
Идват местните избори и общинският кмет не се разбира с кмета на града. Никой в ГЕРБ не ще да се кандидатира, а няма кого да издигнат, особено такъв, който да си плати или някой да му плати кампанията. Тогава вие се появявате, давате бармана и момче за всичко във вашия хотел, осигурявате победата му на изборите, за която иначе 33-годишният младеж със сигурно основно образование и неясно средно – само го определя като „тайна”, няма шанс. При това собствената ви партия БСП има друг кандидат.
Това е историята с недекларирания пред КПКОНПИ хотел на червения депутат и кандидат за нов мандат именно в Бургаска област Петър Кънев, както ви я цитирахме в предишните два броя от разследванията на Биволъ и Флагман. Каква е причината този хотел да не е деклариран – ще разкрием утре.
Сега разказваме срещу какво е бартерът барман за кмет от уж противниковата партия. Цитираме отново най-силния черноморски сайт Флагман:
„Община Царево ще замени 94 кв/м с фирмата на Кънев Демакс АД
Четири години, след като изгради модерен офис център в Ахтопол, червеният депутат Петър Кънев ще узакони сградата си ( б.р. също недекларирана пред КПКОНПИ). На днешното заседание на ОбС Царево местните парламентаристи одобриха предложението на кмета Георги Лапчев да се извърши заменка на два еднотипни парцела от по 94 кв/м край кея в Ахтопол.
Още по времето на Петко Арнаудов (б.р.предишния кмет на общината, БСП) фирмата на Петър Кънев Демакс АД започва строеж на многофункционална сграда в Ахтопол. Появяват се обаче конструктивни проблеми и, за да се укрепи зданието, трябва да се изградят подпорни колони в съседния парцел, собственост на Община Царево. Кънев подава документи в Общината, с които предлага да отдели 94 кв/м от своя парцел и да ги размени с общинската земя. Това съвпада с настъпването на местните избори, които Петко Арнаудов губи.
В следващите четири години администрацията на новия кмет Георги Лапчев така и не му дава ход на преписката, до днес (б.р.2 юни 2015 г.), когато искането най-после бе разгледано и замяната гласувана. Това, от своя страна, ще даде възможност сградата на Демакс АД да получи АКТ 16 и съответно да пристъпи към продажба на офис площите. Атрактивността на имота създава предпоставки, че въпреки стагнирания пазар може да се осъществят продажби на поне 50 % от офисите”.

Кирил Пламенов

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |