ТЕЦ Брикел пак уловена да изхвърля незаконно газове

Свързани новини

17.05.2021 11:23 0 | Прочетена (640)

Въглищната електроцентрала "Брикел", която в последните две години е под прицела на протести заради обгазяване на Гълъбово и на проверки, отново е уловена да замърсява въздуха като изхвърля емисии, които не са минали през очистващи инсталации, а през авариен комин. Това е нарушение на издаденото ѝ разрушително за работа и екоинспекцията в Стара Загора е съставила два акта на дружеството, които могат да му докарат глоба до 500 хиляди лева, предаде Медиапул.

  До тези действия се е стигнало след анализ на данни от националната система за мониторинг за качеството на атмосферния въздух, постъпващи в Националния координационен център на ведомството. Така е засечено системно превишение на нормите за наличие на серен двуокис във въздуха през уикендите. След установени замърсявания на 11 и 17 април екоминистерството извършва проверка на 24 и 25 април.

При посещение в района на Гълъбово той открива нерегламентирано изпускане на неорганизирани емисии от прозорците на сградата на свързваната с бизнесмена Христо Ковачки централа и от високия комин на "Брикел". Наредил на регионалната екоинспекция в Стара Загора да извърши проверка и

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |