Ботаническият център на Монако, уникален в света, пази редки и екзотични растения

Свързани новини

02.05.2021 07:52 0 | Прочетена (472)

Произхождаща от интензивния интерес към науката в дните на принц Албер I, Екзотичната градина, която в момента се реновира, е отворена като магнит за посетителите на Княжеството от 30-те години на миналия век и се помещава впечатляваща колекция от великолепни и редки растения. Някои от сукулентите са върнати от Мексико през 60-те години на XIX век. И също толкова важен и сега също отворен за посетители е неговият Ботанически център, поместен в архитектурно чудо, което предлага спиращи дъха гледки към Княжеството и Средиземно море.

Новият ботанически център на екзотичната градина, открит през 2017 г., е ценен архитектурен проект на Фабрис Нотари и Руди Ричиоти (известен също с музея Кокто в Ментон и Музея на Марсилия).

С превъзходна гледка към цялото Княжество три остри линии интегрират монументални оранжерии и убежища, защитаващи колекции от ценно ботаническо разнообразие. Изцяло покрити със стъклен дизайн, дизайнът на оранжериите позволява светлината на Юга да премине през стотици видове редки и екзотични растения, листни или с шипове. Рог на изобилието от стъкло и стомана за архитектурата на открито, издигаща се на няколко метра височина, в него се намират колекции от сукуленти, които са уникални в света и защитени.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |