Зелена и дигитална трансформация в най-богатия избирателен район на България и София: 23-ти

10.03.2021 14:36 0 | Прочетена (589)

3 планини и техните подножия формират 23-ти избирателен район в София: Плана, Витоша и Люлин. Те обаче остават неизползвани като ресурс за неговото развитие на прага на Зелената трансформация, която е основната цел на ЕС в новия 7-годишен програмен период, започнал само преди 2 месеца.
Това, разбира се, няма как да не бъде свързано с Дигиталната трансформация, която промяната на света, наложена от коронавируса, не просто изисква от нас, но и ни наложи със страшна сила и скорост.
В България все още никой не говори за спешното въвеждане на изкуствения интелект, както и за създаване на законодателната рамка за него – нещо, което аз ще предложа в новия парламент, за който се кандидатирам от нашия 23-и МИР. Вече сме закъснели като държава.
Едната трансформация без другата е немислима и не може да се реализира.
Който изпусне тези 2 "влака" днес, ще бъде изключен от новата цивилизационна революция, в която вече живеем - съзнаваме го или не.
На този фон България и София са съвършено неподготвени да извършат тази огромна промяна. Страната ни отстъпи само за 10 години с 19 места в световната класация за качество на образованието. Кризата с коронавируса показа тоталната неадекватност на здравната ни система, както и до какво доведе пренебрегването на науката като двигател на развитието в продължение на повече от 10 години.
Колапсът на най-важните системи обаче не накара управляващите да направят важните изводи. Даже в предложенията си за новия "План Маршал" правителството не извежда като свои главни цели Зелената и Дигиталната трансформация. За разлика от всички останали страни в ЕС, за които са приоритет. Те ясно съзнават: каквото посеем днес, буквално в следващите седмици и месеци, то определя нашето бъдеще 50 години напред.
Като народен представител от най-зеления и най-богатия, а също най-напредналия технологично избирателен район в града и в страната - 23-ти Софийски, където освен големи природни богатства, които не използваме по един съвременен и безвреден начин, е концентриран над 80% от IT-сектора в България, аз на първо място ще работя за преминаването от импровизирано към стратегически обмислено развитие.
Така че нашият 23-ти МИР да осигури синергията, която е необходима, за да

постигнем не просто някакъв екстензивен ръст, при това недостатъчен, за да елиминира изоставането на България от глобалните тенденции, а за да може всеки и всички, които имат късмета да живеят и да работят тук, да имат по-висок стандарт.
Това не означава само повече доходи за нашите семейства и повече работни места за младите, а по-добра жизнена среда за всички - природна, икономическа и инфраструктурна.
Защото е срам, когато имаме бизнеспаркове и технологични компании, но нямаме канализация в немалко от "кварталите на богатите". Срам е, когато търсим кадри за професиите на бъдещето, а в същото време нашето училище си остава аналогово.
Ще дам конкретни примери - моите 23 проекта за 23-и МИР, как да заработи системата, така че да решим по-малките и по-големите проблеми в нашите квартали. За да си представи всеки от вас колко е важно общото ни дело. И с какво ще подобри неговия живот: от превръщането на изоставени зони в нови паркове до електрически градски транспорт в полите на 3-те ни планини, от модерни екопазари до субсидии за е-автомобили, от зелено и гражданско дигитално образование до съвременна туристическа концепция за развитието на Витоша. В следващите дни ще ги представя на вашето внимание.
Като народен представител ще бъда връзката на всеки от вас с институциите - държавни, местни, европейски. Ще бъда ваш посланик, ваш адвокат, говорителят на вашите проблеми и вашите позитивни идеи. За мен да бъде човек депутат НЕ Е ПОСТ, А Е СЛУЖБА. Служба за онези, които гласуват доверието си, от което произтича властта. А тя е не само да предложим, но и да наложим добрите решения.
Ще се боря да бъдат реализирани нашите важни общи проекти - мотоспортът ме е научил да бъда смела и как да воювам за каузи. Даже за такива, които някому могат преждевременно да се сторят изгубени.
Ще има нужда от промяна в законите и другата нормативна база, което е начинът за задължаване на администрацията да работи за нас - гражданите и да реализира на практика Зелената и Дигиталната трансформация. Това може да стане единствено и само в Народното събрание.
Задължението на законодателя е да създаде рамките, посоките, в които да се развива Зелената и Дигиталната трансформация навсякъде и във всичко. Включително да стане чрез създаване на институциите, които да управляват този изключително важен, даже жизнено важен за бъдещето на нацията въпрос. Имам представа как това работи в държавите от ЕС, където вече е факт. Тези нови институции ще доведат до голяма промяна в сферите на образованието, здравеопазването, науката, икономиката, търговията, транспорта, строителството, туризма.
Ще представя всички тези работещи идеи в рамките на моята кампания като водач на листата на ДПС, чиято програма е единствената, насочена именно към тази голяма Зелена и Дигитална промяна. И ще имам силата с гласуваното ми от вас доверие да ги прокарам в новия български парламент.
Нашият избирателен район може и трябва да се превърне в ускорител на развитието на България като съвременна зелена и дигитална икономика и съвременна европейска държава. Трябва да го направим на прага на Еврозоната, за да влезем подготвени и напредващи в нея до края на този парламентарен мандат. За да не се срамуваме да се наричаме българи.

Таня Иванова, водач на листата за 23 МИР – София с номер 9 в бюлетината, ДПС

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Неплатена форма

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |