Швейцарци обявиха революция при батериите

Свързани новини

14.01.2021 11:16 0 | Прочетена (64)

Швейцарската компания Blackstone Resources възнамерява да стартира производството на батерии с твърд електролит. И ако това не ви се струва толкова новина, то интересното е, че фирмата възнамерява да прави акумулаторите с помощта на 3D принтиране, при това в солидно серийно производство, предаде automedia.investor.bg.

Blackstone не е поредният стартъп, който иска да впечатли света с иновация и да изсмуче начален капитал от това. Компанията е доста солиден холдинг, базиран в Баар, който от години оперира в сектора на батериите и свързаните с тях технологии. Приходите на фирмата идват основно от разработка на минна дейност и дизайн и мениджмънт на мощности за преработка и обработване на манган, графи, никел, мед литий, кобалт и други метали, необходими за производството на батерии.

Швейцарската компания от доста време работи по новите технологии, свързани с батериите, включително и за тези с твърд електролит. Разработките са както по отношение на архитектура на клетките и химична композиция, така и по внедряването им в производство. Наскоро фирмата получи инвестиционен заем на стойност 20 милиона швейцарски франка, за да задейства новата си технология.

Blackstone Resources вече са готови със заводи в германската провинция Саксония, които имат възможността да стартират иновативното производство още през тази година. Произвежданите там батерии ще са както за автомобилната промишленост, така и за други сектори.

Батериите с твърд електролит се смятат за сериозен пробив в областта на електромобилите, тъй като ще предлагат по-голяма енергийна плътност и по-стабилен жизнен цикъл. Само допреди няколко месеца се смяташе, че тази технология ще е налична за употреба не по-рано от 2025 година, но сега редица компании заявяват, че новият тип акумулатори могат да станат масови още през тази или следващата година.

Редица автомобилни компании вече заявиха, че възнамеряват да заложат на "твърдите" батерии, като сред тях, освен пресния пример NIO, са Mercedes, Toyota и Volkswagen.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |