Реките извадиха на показ огромни количества боклуци

13.01.2021 14:12 0 | Прочетена (22)


Придошлите реки
извадиха на показ огромни количесва боклуци. След отводняването, очевидно ще трябва да се чистят и съвсем истински новообразувани сметища, пише Сега.

В социалните мрежи бяха разпространени фрапиращи кадри от Средец, където наводнението е доста тежко. Освен че навлезе в къщи и дворове, местната река повлече и тонове отпадъци. Според хора от района те идват от ромската махала. Лятото е било извършено почистване, но очевидно недостатъчно.

Сходна е картината и на Искър в Своге. Репортаж на bTV показа, че огромна маса боклук се струпала край водната централа там.

Макар валежите да поспряха на повечето места в страната, ситуацията не е напълно овладяна. В Благоевградско бяха евакуирани хора. Хаджидимово продължава да е под вода, съобщи БНР. Местните хора твърдят, че над 80% от дигите са компрометирани. Защитните съоръжения не били укрепвани от години. Хора трябваше да нощуват извън домовете се и в Югоизточна България. Реките заляха пътища в региона, етажи от къщи и ниви. Освен Средец, големи проблеми на югоизток има и в Болярово. Свлачища, бликнали подземни води и избили водопроводи има навсякъде в страната. Пораженията се отстраняват в момента.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |