Турски кораб тръгва към Черно море за сондиране за газ

Свързани новини

07.12.2020 10:29 0 | Прочетена (312)

Третият сондажен кораб на Турция "Кануни" се готви да потегли към Черно море, заяви министърът на енергетиката и природните ресурси, съобщи в. „Сабах“.

„Кануни“ се подготвя за сондажи в Черно море. Кулата (на кораба) е сглобена. Обратното броене е започнало", съобщи Фатих Дьонмез в профила си в Twitter.

Корабът отпътува от Истанбул в средата на ноември за поддръжка в пристанището Фильос на морския бряг, преди да започне мисията си в газовото находище Сакария. Той ще се присъедини към сондажния кораб "Фатих", който също отплава от същото място на 29 май за Черно море, където корабът откри 405 милиарда кубически метра (bcm) газ.

По-рано миналия месец „Фатих“ започна сондажи в Тюркали-1, ново място за сондиране в газовото поле Сакария. След извършване на необходимите подобрения, корабът пристигна в пристанището Хайдарпаша на 19 октомври. Там корабните кули бяха демонтирани, за да премине корабът под мостове над Босфор.

Очаква се „Кануни“ да започне първото си сондиране в Черно море в началото на следващата година. Корабът с дължина 227 метра и ширина 42 метра е оборудван с най-новите технологии.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |