Локдауните не успяват да ограничат нивата на вредни емисии

Свързани новини

24.11.2020 10:13 0 | Прочетена (570)

Нивата на въглероден диоксид в атмосферата продължават да се повишават с рекордно темпо, предупреди в понеделник Световната метеорологична организация (WMO) към ООН, предаде БНР.

Нарастването на вредните емисии се забави до известна степен поради въведените заради коронавируса блокади и строги ограничения, но въздействието от тези мерки беше "не по-голямо от обичайните колебания във въглеродния цикъл от година на година и високата естествена променливост на пречиствател на въглерода, какъвто е растителността", заяви агенцията на ООН.

WMO прогнозира, че нивата на въглероден диоксид ще продължат да се увеличават, като "прогнозата за общо годишно намаляване на емисиите през 2020 г. е много несигурна, тъй като продължителността и тежестта на ограничителните мерки остават неясни".

Организацията призова за "пълна трансформация на нашите индустриални, енергийни и транспортни системи" и подчерта, че промените ще бъдат "икономически достъпни и технически възможни и ще засегнат ежедневието ни само незначително".

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |