Още една тръба изхвърля отпадни води във Варненското езеро

Свързани новини

21.05.2020 11:30 0 | Прочетена (289)

След множеството информация, която се изписа, относно замърсяването на Варненския залив с фекалии, Нова Варна”направи разследване на място. По крайбрежието на Варненското езеро има и друга отходна тръба, която все още изхвърля отпадни води в езерото.

Според проверката на нашия репортер водата на място има промяна в оцветяването и се усеща миризма, подобна на тази от фекалии. Както се вижда от снимките, които е направил, ремонтът, за който бяхме информирани от Община Варна, че е започнал, не е на конкретното място, на което установяваме нередността.

Вследствие на нашето разследване по този казус се обърнахме, със сигнал за проверка, към РИОСВ-Варна и БДЧР.
Експертите от БДЧР, РИОСВ и регионалната лаборатория ИАОС Варна провериха нашия сигнал за наличие на отходна тръба, изхвърляща отпадни води във Варненското езеро и ни върнаха част от резултатите след проверката им.

При извършеният оглед на място в района на Канализационна помпена станция в кв. Аспарухово е констатирано, че изходът на тръбата е под морското ниво.

Не е констатирано оцветяване, водите са без специфичен мирис и без опалесценция на повърхността. Взета е водна проба, като експресните данни показват по-ниски стойности на разтворения кислород от характерните за езерото. Ще бъде извършен и лабораторен анализ по останалите приоритетни вещества.

Очакваме останалите резултати и ще ви информираме своевременно за развръзката по този казус.

Източник: novavarna.net

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |