Пак пускат пързалката АЕЦ Белене

01.03.2012 15:04 0 | Прочетена (1612)

 

Поучено от опита с шистовия газ и АКТА, правителството започна отдалече да ни обработва за АЕЦ Белене.
Така няма да се сервира в последния момент финалното решение за строежа на централата. Преди месец и половина Бойко Борисов го обеща за след три седмици. Датата съвпадаше с посещението на Хилари Клинтън.
Веднага след визитата на американския държавен секретар се появиха версиите за щатски интерес към инвестиции в Белене, но Трайчо Трайков стана за смях, когато запитан в каква форма и било проявено инвеститорското любопитство, той отвърна - в устна форма. Това, естествено не може да бъде прието сериозно, когато става въпрос за влагане на милиарди.
След още три седмици - сега, в деня на посещението на шефа на Газпром Алексей Милер, социоологическа агенция извади неочаквани данни.
50% от пълнолетните българи подкрепят построяването на АЕЦ „Белене", 22% са против, а останалите не могат да преценят. Това сочи проучване на „ББСС Галъп интернешънъл", проведено сред 1002-ма пълнолетни българи в цялата страна. В него е зададен въпросът "Вие лично подкрепяте или не подкрепяте построяването на АЕЦ "Белене"?"
Когато преди година бе обявено, че е възможно България да не продължи строителството на АЕЦ „Белене", през април 2011 г. „ББСС Галъп интернешънъл" попита кое е по-правилно - да се довърши строителството, или да не се довършва. 48% тогава се обявиха за довършването, а 15% бяха против.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |