,,Зелените" обслужват корпоративни интереси

Свързани новини

28.08.2014 10:06 0 | Прочетена (17359)

Партия "Зелените" обслужва корпоративни интереси и затова отказваме да влезе в Реформаторския блок, заявиха представители на блока. Освен това зелените в цяла Европа изповядват лява политика. Самото присъствие на Политическа партия „Зелените” като част от заявилият са за десен Реформаторски блок е меко казано странно. В световен мащаб има над 90 държави, в които съществуват партии „Зелените”, които традиционно участват в леви коалиции и декларират леви политики. За разлика от световните практики обаче у нас ПП „Зелените” се опитва да стане част от формирование, на което се възлагат надежди за възраждане на дясното политическо пространство, коментират от блока.

Зелените привърженици наистина дезинформират обществото относно реалното състояние на екологичните проблеми и тяхното решение. За никого не е тайна, че изкопаемите горива представляват изчерпаем енергиен източник и че някой ден те ще свършат. Каква е алтернативата? Ако попитаме някой „зелен", непременно трябва да инвестираме във възобновяеми или практически „вечни" енергийни източници (или ВЕИ). Напомням, че зелените привърженици са негативно настроени към атомната енергетика. Така че остават вятърът и Слънцето. Отвсякъде ни заливат статии за ветрогенератори и за слънчеви панели, благодарение на шумните природозащитници. Ако погледнем критично на нещата, разбираме, че ситуацията не е толкова елементарна. Консумацията и потреблението на електроенергия е толкова голямо, че е абсолютно невъзможно да разчитаме единствено на вятъра и Слънцето, коментират енергийни спецове от РБ. Ветрогенераторите водят и до допълнителни екологични проблеми. Зелените привърженици гузно мълчат, когато се извади статистика за това колко птици са намерили смъртта си благодарение на витлата, които задвижват генераторите. Що се касае до слънчевите батерии -- всеки един слънчев панел съдържа голямо количество германий и силиций. Замислят ли се хората откъде ще се намери нужното количество от тези основни за производството на слънчеви батерии елементи? На теория и на практика е напълно възможно да направим един-единствен електромобил, но замисляме ли се защо до този момент не се е стигнало до масово производство на електромобили?

Още по-сериозна е ситуацията относно биогоривата. Вмомента биогоривата се произвеждат от специални култури. Тези култури обаче заемат площи, които биха могли да се използват за култури за храна на човечеството. Работи се по въпроса да се произвеждат биогорива в специализирани реактори, но проблемите все още са твърде много - трудно е да се накара една бактерия да синтезира само голямо количество масло, без останалите видове макромолекули (които биха довели до влошаване на качеството на маслото или до трудности при извличането му). Единствените решения включват генно инженерство и създаването на трансгенни организми, само че зелените привърженици са принципно против създаването на такива организми. И преди да се стигне до сериозни инвестиции в тази област, ще трябва да се преборим с тези предразсъдъци, допълват експертите.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |