Кой е новият шеф на ДФ Земеделие Насо Мафията

Свързани новини

15.07.2014 14:05 2 | Прочетена (71337)

Кой е новият шеф на държавния фонд Земеделие – най-богатата банка в България, наричана за благозвучие разплащателна агенция, Атанас Добрев. Известният сред приятелите си като Насо Мафията брат на червената депутатка Ваня Добрева е получил знаковия прякор на шега, поради увлечението си по героите от обичаните романи на тази тематика, още като ученик в столичното 7-о училище.
На 9 март тази година 19 минути писа, че агрооктопод с 60 фирми – пипала иска да вземе след евровота или поста ни министър на земеделието, или поне директорското място на държавния фонд.
Глава на този приятелски и бизнес кръг е Ивайло Тодоров, чиито сътрудници в частната му компания са били и заместничката на бившия министър Найденов – Светла Боянова, и досегашният парламентарен секретар на министерството на земедилето и нов директор на ДФЗ Атанас Добрев – Насо Мафията. От същия кръг е и Кънчо Кънчев – шеф на кабинета на министър Греков. Напомняме, че два проекта за общо 658 800 лв., включително консултирането на управлението на Програмата за развитие на селските райони при Найденов и Боянова, са поверени на фирма на майката на Кънчо Кънчев, която иначе е над 60-годишна магазинерка.
Агрооктоподът има около 60 пипала – фирми, които са затегнали консултантски обръч около милиардите европари в бранша. Част от тях е и медията - списание Агрозона. Тя е сред малкото, но проверени получатели на помощ от Фондация Америка за България. Не е тайна, че само медии и лица от кръга Капитал на Иво Прокопиев, получават огромни суми от тази лобистка организация с благотворителна фасада.
Пикантните теми какво на кого и колко се обсъждали по време на лов, тъй като основните фигури в кръга се забавляват с изтребване на животни, макар да се говори, че билетите на някои от тях не са редовни, разказват източници от министерството.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |