МОСВ дава 3,5 милиона лева за броене на делфини

Свързани новини

30.07.2013 12:54 0 | Прочетена (3128)

Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ се готви да даде 3,5 милиона лева на регистрирана преди две седмици фирма, зад която стоят "Зелени Балкани", алармираха вчера от гражданско сдружение за борба с корупцията (ГСБК). Става въпрос за възлагане на обществена поръчка по ЗОП за преброяване на делфините в български териториални води.

Според активисти на ГСБК изборът на фирмата и то без конкурс, е съмнителен, тъй като тя е поканена да изпълни заданието само два дни след като е била регистрирана. Изпълнителната агенция е изпратила покана за договаряне с пловдивското Обединение "Делфин" на 17 юли.

"Зад въпросното Обединение стоят "Зелени Балкани". В него влизат "Екологичен център" ЕООД с 34,5 %, Асоциация "Институт Тетис" с дял 65 % и Сдружение "Зелени Балкани" с дял 0,5 %. "Екологичен център" ЕООД обаче е 100 % собственост на "Зелени Балкани" и е регистрирано на същия адрес. Логичният въпрос е как Изпълнителната агенция по околна среда само за два дни узна за съществуването на Обединение "Делфин" и го оцени като най-благонадежден партньор и единствен компетентен орган по въпроса с броенето на делфините", питат от ГСБК.

Срещу избора на пловдивската фирма скочиха и от Национална асоциация "Българско Черноморие". Те са изпратили вчера упълномощен адвокат да присъства на преговорите между Изпълнителната агенция и Обединение "Делфин", но той не е бил допуснат. От ГСБК пък настояват прокуратурата да се самосезира и да започне незабавно разследване на подготвената сделка за броене на делфини.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |