Ако няма Синя зона, спират автобуси, трамваи и тролеи

12.09.2012 18:06 0 | Прочетена (1324)

Кой иска всичко това? 50 сладури, които все не показват фамозната си подписка и не огласяват спонсора си - олигарх

Някой да е виждал подписката с 50 000 автографа против новите правила за Синя зона? Не е. Различни са оправданията тя да не бъде показана от сладурите – 50-ина последователи на хищен олигарх, погнат от правосъдието.
Пък дори да решим да им повярваме, какъв процент са 50 000 души от населението на София, колкото според тях  са им се подписали – 3%. Доста по-малко от оставащите 97%, които приемаме, че са „за” зоните.

А сега реално: 19’ конкретно обяснява какво би означавало да няма Синя и Зелена зона в София за останалите 1,5 милиона души в огромния град.
Понеже парите от паркирането влизат в общата транспортна каса – дружеството Център за градска мобилност, липсата им първо ще удари най-онеправданите. Ще се наложи пенсионерите, учениците (баш преди началото на учебната година), студентите да се лишат от картите си за пътуване с отстъпка. И това само на първо време.

Постепенно ще се стигне до положение, при което дотираният именно чрез Синята и Зелената зона градски транспорт ще трябва да върне за старо желязо автобусите, тролеите и трамваите, включително новите возила, пуснати по линиите през последните 2 години. А  със спечелените пари ще има възможност няколко месеца да плаща на хилядите си служители. После ще ги изхвърли на улицата.

Искат ли това софиянци?

Защото сладурите, стоящи зад желанието да няма Синя и Зелена зона, вероятно без да се замислят, ще обрекат на точно на такава участ града и неговите хора, в случай че се приемат исканията им.
Наистина ли кресливите общински съветници, които се правят на опозиция, подкрепяща насаждането на анархия не осъзнават за каква кауза агитират?
Биха ли могли да обяснят на своите избиратели какво им се готви, ама честно – право куме, та в очи, както го правим ние?

Тези въпроси не се нуждаят от отговор. Той е ясен. И е отрицателен.
Вече видяхме, че няма страшно в Синята и Зелена зона. Те облекчиха града с новите си условия. Няма никакви конфликти в граничните области между двете, както разпалено се твърди – минете и вижте района на НДК, където Синята и Зелената зона се срещат – спокойствие и чист въздух.

Доста доволни са и хората в центъра. Досега те плащаха по 150 лв. на месец за охраняеми паркинги и гаражи. Сега плащат по 150 лева, но вече за цяла година или 12 лв. на месец, и паркират спокойно пред домовете си. Още по-добре са в Зелената зона – там плащат само 8 лева на месец или по 27 стотинки на ден за паркиране, сами сметнете колко прави на час.
Майките пък могат да не рискуват живота на децата си като карат количките по улиците, защото тротоарите се поосвободиха.

Всички ние дишаме по-леко. Това не е малко...

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |