Земята не е най-доброто място за живеене, твърдят учените

Свързани новини

07.10.2020 11:33 0 | Прочетена (75)

Не е задължително Земята да е най-добрата за живот планета във Вселената, установи ново проучване, съобщава independent.

Изследователите са открили около 24 планети, които са „супер обитаеми“, предлагайки условия, по-подходящи за живот, отколкото са тук на Земята.

А някои от тях дори имат по-добри звезди от нашето собствено Слънце, казаха изследователите.

Новото проучване търси светове, които биха имали дори по-голяма вероятност да насърчават живота от нашия - включително тези, които са по-стари, по-големи, по-топли и по-влажни от Земята - с надеждата да информират за бъдещи търсения на живот другаде във Вселената.

Изследването идентифицира 24 от „супер обитаемите“ планети. Всички те са на 100 светлинни години, което ги прави трудно, ако не и невъзможно да се видят отблизо, но изследванията с бъдещи телескопи могат да ни дадат много повече информация за тези светове.

С технологичното развитие на предстоящите телескопи - като космическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА, космическата обсерватория LUVIOR и PLATO на Европейската космическа агенция - изследователите се надяват, че ще могат да забележат следи на
живот на отдалечени планети.

„С идването на следващите космически телескопи ще получим повече информация, така че е важно да се определят някои цели“, каза Дирк Шулце-Макух, професор от Вашингтонския държавен университет и Техническия университет в Берлин, който ръководи проучването.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |