Сбъдват се добрите молитви в Свети Мина

15.09.2020 10:49 0 | Прочетена (68)

Ако изберете София за идващите празници, а освен дългия уикенд в златната българска есен си има и повод – Деня на столицата на 17 септември, можете да се почувствате големи пътешественици не толкова в пространството, но със сигурност във времето.

Манастирът Свети Мина не е просто интересно място, но и гарантирано от нашия опит е светилище, където добрите молитви имат невероятната сила да се сбъдват.
Намира се на 7,5 км от центъра на столицата, в бившето село Обрадовци, което сега се нарича квартал Бенковски, близо до Централните гробища на София, духовното средище в актуалния му вид е построено през 1942-45 година, но на основите на разорен от турците стар манастир. Най-интересното е, че навръх идването на Тодор Живков на власт през 1956 г. е построен параклисът му.
Основната притегателна сила на манастира е сбъдването на отправяните тук молитви за добро. Ритуалът е действително впечатляващ, тъй като позволява усамотение в отделно помещение, където всеки може дори на глас да сподели онова, което му тежи и към което се стреми.  Повечето хора отнасят сс себе си светената вода от това място и пречистват с нея домовете си като периодично ги поръсват.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |