Десетки полярни мечки обсадиха село в Чукотка

Свързани новини

10.12.2019 11:42 0 | Прочетена (938)

Десетки полярни мечки се спуснаха към село в Далечния север на Русия, търсейки храна.

Нашествието постави населеното място под обсада, като властите и доброволци се опитват усилено да предотвратят инциденти.

Необичайно голямото присъствие на полярни мечки е поразило село Риркайпий, разположено на снежните брегове на Чукотско море. Последните няколко години са доста спокойни в селото, където живеят около 600 души. Миналата година са засечени "само" 28 мечки. Тази година обаче месоядната орда е огромна.

И броят на мечките расте. Досега най-малко 64 мечки са забелязани на нос Кожевников. На мястото се организира пункт за хранене в опит да се примамят хищниците далеч от селото, заяви заместник-директорът на регионалния орган за защита на животните Егор Верещагин.

Миграцията на мечките постави Риркайпий под обсада - всички публични събития се отменят, докато децата могат да ходят на училище само с автобус. Улиците се патрулират от членове на „мечешки патрул“ и доброволци.

Някои от животните се доближават много до хората - и подобни срещи са изключително опасни. През 2011 г. местен бе убит от полярна мечка.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |