Volkswagen пуска домашни станции за електромобили

16.09.2019 10:52 0 | Прочетена (1332)



На автомобилното изложение във Франкфурт Volkswagen не само показа първия си електромобил с модулна платформа MEB, но и линия от аксесоари за него – домашни станции за зареждане ID Charger. Серията включва три модела с една и съща мощност – 11 kW, но с различни фуннкции, съобщава Technews.bg.

Най-простият модел се нарича ID.Charger. Той е на цена от 400 евро и няма никакви „умни” възможности – просто обикновена зарядна станция, с редица индикатори на предния панел. Устройството може да презареди батерията ID.3 (58 kWh) за около 6 часа.

На следващо ниво е станцията Charger Connect, която струва 600 евро, но има и повече функции. Тя може да се свърже към домашната мрежа – по кабел или безжично, включително чрез LTE (опция). Наблюдение и контрол на параметрите на зареждане се извършват от смартфон (приложението се нарича VW App-Connect), като се поддържат и безжични актуализации.

Върховият модел ID. Charger Pro поддържа същите функции като ID. Charger Connect, само че LTE трафикът се предоставя безплатно за целия период на използване, в допълнение към вградения прецизен електромер. Тази версия струва 850 евро.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |